MVO > Genomen maatregelen

Betreft Maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering
Afval De onderdelen van staal, koper en aluminium, die niet meer aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen, worden per metaal soort gescheiden. Dit wordt ingeleverd bij een metaalverwerkingsbedrijf om te worden gerecycled.
Afval De defecte onderdelen van de startmotoren en dynamo’s, maar ook de startmotoren en dynamo’s welke niet meer rendabel zijn om te repareren, worden apart gehouden op ‘soort onderdeel’. Concreet houdt dit in dat bijvoorbeeld ‘defecte poelies’ in een bak ‘defecte poelies’ worden gedaan. Wanneer ‘de bak’ vol is wordt dit afgevoerd en naar plaatsen gebracht waar hergebruik en reparatie nog wel loont.
Afval De rest van ons afval werd als rest afval afgevoerd. Inmiddels zijn wij overgestapt op het bewust scheiden van dit restafval.
Cleaner Voor cleaner zijn we overgestapt op een milieuvriendelijker product.
Schoonmaak doeken Hierbij maken we gebruik van oude lappen uit de kring ‘vrienden en bekenden’. Dit krijgt bij ROTOR een tweede leven. Na gebruik door ROTOR wordt het alsnog restafval.
Energie In 2013 is de de TL-verlichting is aangepast van 58W naar 33W en in 2016 zijn we volledig overgegaan op LED-verlichting. We hebben bovendien de verlichting gesplitst en daardoor brandt slechts de helft van de halverlichting.
Brandstof De bezorgdienst rijdt met een zuinige auto. Met een gemiddeld verbruik van 1 liter diesel op 20 kilometer in combinatie met een optimale planning wordt milieuvriendelijk gereden. De bezorgdienst met optimale planning is ook een betere oplossing voor het milieu dan het door elke klant zelf laten halen en brengen van de onderdelen.